Pakiranje i recikliranje

Pakiranje i recikliranje

Going green
100% reciklirana plastika
Smanjenje gramature PET boca
Smanjenje količine komunalnog otpada

100% reciklirana plastika

Iz poštovanja prema prirodi – 100% reciklirana boca Jane

Voda iz Janinog izvora putuje s 800 metara dubine do površine i naše punionice u predivnom krajoliku Gorice Svetojanske. Poštujemo prirodu i cijenimo njezin dar, stoga smo se odlučili okrenuti prema održivom pakiranju. Rezultat je boca Jane 0,5l napravljena od 100% reciklata koja je dostupna na svim tržištima. Ovaj korak prema boljoj i održivoj budućnosti potvrda je naše predanosti odgovornom poslovanju, pri čemu našim potrošačima osiguravamo proizvod u ekološki prihvatljivijem pakiranju.

IMG_5538

Što je rPET?

Reciklirana plastika ili rPET podrazumijeva ponovnu uporabu plastike pri proizvodnji novih boca. Reuse ili ponovna uporaba, temelj je kružnog modela gospodarstva.

rPET pomaže u smanjenju količine plastičnog otpada koji ulaze u prirodu - odnosno za proizvodnju plastične boce od 100 % recikliranog materijala prosječno se koristi 75 % manje energije nego pri proizvodnji plastične boce od nove sirovine.

Kako nastaje 100% reciklirana boca Jane?

Janin put iz dubine od 800 m nije stao. Jana je krenula na novo putovanje kroz kružni model.

Recikliranje

odlaganje boce u žutu kantu / vreću prvi je korak prema recikliranju i ponovnoj uporabi

Usitnjavanje

svaka reciklirana boca prolazi kroz proces usitnjavanja u pahuljice.

Sitne pahuljice

dobivene sitne pahuljice pretvaraju se u PET granule

rPET

od dobivenih granula formira se novi PET predoblik

Boca

Rezultat je rPET boca od 100% reciklirane plastike

Smanjenje gramature PET boca

Manje je više - smanjujemo gramaturu boca

Vođeni idejom usklađivanja s ciljem 12 UN-ove direktive o Održivom razvoju, koji se odnosi na odgovornu potrošnju i proizvodnju, kontinuirano radimo na smanjenju gramature naših PET boca stoga je smanjenje količine plastike jedan od glavnih ciljeva strategije održivosti Grupe pića.

Ambalažu naših poznatih brendova - Jamnice, Sarajevskog kiseljaka i Mg Mivele - poslali smo na dijetu i smanjili im gramaturu plastike u raznim volumenima.

017A4379

Smanjenje količine komunalnog otpada

Nula otpada na deponiju

Vjerujemo da promjena počinje od nas samih. Zato smo se odlučili za pametno gospodarenje otpadom kroz pilot projekt smanjenja ukupne količine komunalnog otpada na lokaciji proizvodnog pogona Jamnica. U sklopu projekta postavljeni su spremnici za različite vrste otpada, radi se na osvještavanju zaposlenika o važnosti pravilnog odvajanja otpada te kontinuirano unapređujemo naš sustav odvajanja otpada. U narednom periodu planiramo projekt provoditi i u ostalim proizvodnim pogonima. Krajnji cilj projekta Nula otpada na deponiju je da se pravilnim odvajanjem različitih vrsta otpada osigura da ništa ne završi na deponiju.

yellow, green, blue and red recycle bins with recycle symbol isolated on white background

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA