Provjerite jeste li u skupini koja je u riziku od manjka magnezija

blok3

Provjerite jeste li u skupini koja je u riziku od manjka magnezija

Saznajte pripadate li skupini kojoj može manjkati magnezija i kako osigurati dovoljan unos ovog životno važnog minerala.

Osobe s dijabetesom tipa 2

Magnezij je uključen u regulaciju inzulina i do njegovog deficita, a zbog povećanog izlučivanja kroz urin,  može doći kod ljudi s inzulinskom rezistencijom i dijabetesom tipa 2, što oboljele čini podložnijima i kardiovaskularnim bolestima.

Osobe s gastroenterološkim bolestima

Kroničan proljev i smanjena apsorpcija masti, koje su posljedica Crohnove bolesti, osjetljivost na gluten i upalne bolesti crijeva, mogu s vremenom dovesti do iscrpljivanja magnezija.

Osobe koje u većoj mjeri konzumiraju alkohol

Osobe koje u većoj mjeri unose alkohol i često se loše hrane, mogu gubiti magnezij i zbog povraćanja, proljeva, bolesti jetre, kao i zbog poremećene bubrežne funkcije, zbog čega se magnezij u većoj količini izlučuje kroz urin.

Starija populacija

Istraživanja pokazuju da starije osobe imaju smanjenu apsorpciju magnezija iz crijeva, ali i njegovo povećano bubrežno izlučivanje kroz urin. Ova grupa je dodatno ugrožena zbog uzimanja raznih lijekova za kronične bolesti, poput diuretika i inhibitora protonske pumpe, koji također utječu na status magnezija.

Kako do dovoljne količine magnezija?

Pored hrane bogate magnezijem, prirodan izvor magnezija je i Mg Mivela, voda koja u 1 litri prirodno sadrži 343 mg magnezija i može efikasno pomoći u svakodnevnom unosu ovog minerala svima koji imaju povećane potrebe.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA