Smanjite stres na prirodan i jednostavan način

voda, hidracija, minerali

Smanjite stres na prirodan i jednostavan način

Čaša vode pomaže u otklanjanju stresa

Stres je postao dio svakodnevnog života i teško je izbjeći opterećenja koja nameću obaveze i rokovi. Stres se odražava na psiho – fizičko stanje, odnose s drugim ljudima i općenito narušava kvalitetu života. Jedan od načina kako možete smanjiti stres i trenutno pomoći da se osjećate bolje je – čaša vode.

Naravno da voda ne može riješiti sve probleme, ali može pomoći da na trenutak zastanete i odvojite vrijeme za sebe te spriječite dodatan stres za organizam zbog dehidracije. Kad ste pod stresom, lako je zaboraviti unijeti dovoljno vode u organizam, a pokazalo se da nedostatan status vode u tijelu povećava razinu hormona stresa. Tako se brzo nađete u začaranom krugu, koji se, srećom, lako prekine uz čašu vode.

Znate li da je već i blaga dehidracija povezana s razdražljivošću i smanjenim mentalnim sposobnostima?

Mozak ne može funkcionirati normalno ukoliko organizam nije odgovarajuće hidriran, jer voda doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, koja obuhvaća koncentraciju, percepciju, rasuđivanje i zaključivanje. Također tu je i veza odgovarajućeg unosa vode i raspoloženja… Za zdravu, odraslu osobu sedentarnog načina života u umjerenoj temperaturi okoline, odgovarajuće bi bilo dnevno popiti oko 1.6 do 2 l  (8 -10 čaša od 200 ml) vode. Kod povećane tjelesne aktivnosti i temperature zraka, potrebe se povećavaju.

Testirajte jeste li dovoljno hidrirani

Praktičan alat kojeg možete iskoristiti za procjenu stanja hidracije je boja mokraće. Kod odgovarajuće hidracije ona je svijetlo žute boje (ako je potpuno prozirna možda pretjerujete s unosom vode, čime „ispirete“ i minerale iz tijela), a tamnije nijanse mokraće ukazuju na potrebu većeg unosa vode. Sjetite se da s prirodnom mineralnom vodom bogatom mineralima, tijelu osiguravate i vodu i prirodno otopljene minerale.

U svakom slučaju, pazite na odgovarajući dnevni unos vode i osigurajte tijelu dobru podlogu za savladavanje stresnih situacija.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA