Koliko vode organizmu treba zimi

SARA - hidracija zimi

Koliko vode organizmu treba zimi?

I hladnoća traži hidraciju

Zimi nije teško zaboraviti piti dovoljno vode. Budući da se u odnosu na ljeto tijelo manje znoji, a i osjećaj žeđi na niskim temperaturama nije toliko izražen kao za vrijeme toplog ili vrućeg vremena, potrebno se podsjetiti na važnost hidracije i svjesno uzimati dovoljne količine vode. Praktičan način da saznate jeste li odgovarajuće hidrirani je boja vaše mokraće – svijetlo žuta boja je odgovarajuća, dok tamnije nijanse mogu biti indikator nedovoljne hidracije.

Na zimskim radostima također gubimo tjelesnu vodu

Vrijeme provedeno na skijanju, sanjkanju, snowboardanju ili napornijem čišćenju snijega, uz potrošnju energije trošiti će i tjelesnu vodu koju je potrebno nadoknaditi.  U usporedbi s vrućinama, u aktivnostima u zimskim uvjetima stope znojenja niže, ali je gubitak disanjem i mokrenjem značajan. Stoga će se i prilikom odlaska na višesatne snježne aktivnosti, bočica prirodne mineralne vode pokazati iznimno korisnom saveznicom.

Idealan izbor za svako doba godine

Za zdravu, odraslu osobu sedentarnog načina života u umjerenoj temperaturi okoline, odgovarajuće bi bilo dnevno popiti oko 1.6 do 2 l  (8 -10 čaša od 200 ml) vode. Ova, osnovna potreba za vodom je preporučena tijekom cijele godine, bez obzira na godišnje doba. Ona zadovoljava održavanje nužnog balansa s izgubljenom tjelesnom vodom putem mokrenja, stolice, znojenja i disanja. Prirodne mineralne vode, svojom izvornom čistoćom i mineralnim sastavom, mogu zadovoljiti zahtjeve organizma za svakodnevnom hidracijom.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA