Spriječite proljetni umor – pijte dovoljno vode

119690804_183624433280199_2929300556307426136_n

Spriječite proljetni umor – pijte dovoljno vode

Zašto osjećate proljetni umor?

Proljeće je veoma uzbudljivo godišnje doba. Priroda se budi, organizam osjeća promjene i ima veću potrebu za energijom. Javlja se i svima poznati „proljetni umor“. Ova pojava, koju karakterizira osjećaj iscrpljenosti, nastaje zbog prilagođavanja organizma novom godišnjem dobu s dužim danima, s više sunca i višim temperaturama.

Pomozite organizmu

Jedan od načina kako možete pomoći organizmu da prevlada umor je pravilna hidracija. Poznato je da je potreba organizma za hidracijom konstantna bez obzira na godišnje doba i da pravilnom hidracijom trebate zadovoljiti potrebe organizma kako bi se sve funkcije odvijale normalno. Posljedica će biti i pozitivan učinak na kognitivne sposobnosti i raspoloženje. Znakove umora, niske razine energije, glavobolje i poteškoće u koncentraciji mogu biti jasan simptom manjka vode u organizmu. Jedan od načina kako možete provjeriti imate li zadovoljavajući stupanj hidracije organizma je boja mokraće. Obratite pozornost je li boja mokraće svijetlo žuta, kakva bi trebala biti, dok tamnije nijanse mogu biti indikator nedovoljne hidratacije.

Podsjetite se

Za zdravu, odraslu osobu sedentarnog načina života u umjerenoj temperaturi okoline, odgovarajuće bi bilo dnevno popiti oko 1.6 do 2 l  (8-10 čaša od 200 ml) vode. Ova osnovna potreba za vodom je preporučena tijekom cijele godine, bez obzira na godišnje doba. Prirodna mineralna voda, sa svojom izvornom čistoćom i specifičnim mineralnim sastavom, predstavlja odličan izbor za svakodnevnu hidraciju.

Pretplatite se na naš newsletter


    Top
    [borgholm_core_section_title tagline="oh hello you" title="Award-winning creative agency." subtitle="Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and storytelling." line_break_positions="1" disable_title_break_words="no" special_style_positions="2" title_tag="span" subtitle_margin_top="29px" enable_text_custom_styles="yes" text_color="#000000" _element_width="initial"]

    GENERAL INQUIRIES
    borgholm@qodeinteractive.com

    SOCIAL MEDIA